Over Westland Music School

Ongeveer een jaar geleden kwam via Westland CultuurWeb de vraag of er een samenwerkingsverband kon komen tussen de diverse (private) muziekscholen in het Westland. Hieruit is de Westland Music School ontstaan. Westland Music School (WMS) is een samenwerking van verschillende muziekdocenten en Kees ‘Toets’ van der Zijden van Westland Music Store.

Traditioneel ga je op les en wordt er verwacht de je een instrument koopt of huurt, netjes thuis iedere dag 30 minuten oefent, trouw het lesboekje volgt, leert noten lezen, toonladders spelen, etc etc.

En dat is nodig als je een serieus muzikant wil worden.

Maar soms

  • wil je een instrument gewoon eens proberen
  • mis je de tijd, ruimte, rust om thuis te oefenen
  • wil je allen maar graag dat éné liedje spelen

Daarom gaan we in de WMS op een vernieuwende wijze les geven.
We gaan cursussen geven van 8 weken waarin de leerling doelgericht op één lied gaat werken.

Ook al heb je nog nooit één noot gespeeld kan je gewoon op cursus komen. Aanschaf van een instrument is niet nodig, de cursussen zijn zo ingericht dat het oefenen in de les gebeurt. Indien nodig of gewenst wordt er gebruik gemaakt van de computer.

Aan het einde van de cursus maken we een opname van je liedje. Als je wilt kunnen we die ook online zetten; kun je aan iedereen laten horen wat je hebt gemaakt.

Oh, en heb je de smaak helemaal te pakken kun je altijd nog een instrument kopen, natuurlijk bij de Westland Music Store. 😉